2013. december 29., vasárnap

-054*-

     A nagy erdőtüzeknél jól bevált módszer az ellentűz. Ezt úgy csinálják, hogy a meglévő tűztől jó pár 100 méterre kivágják a fákat, meg sáncokat ásnak mögéjük, és ezeket a kivágott fákat a tűz irányába döntik. Ezután meggyújtsák őket, hogy a szándékosan gyújtott tűz szembe szegüljön a már kezeletlen tűzzel. Amikor a kis tűz összetalálkozik a nagy tűzzel már nem tud tovább terjedni és így a kis tűz háta mögötti terület sértetlenül marad.
     Így van ez az emberekkel is, a nagy tüzeiket kis tüzekkel ki tudjuk oltani. A lényeg az hogy a megfelelő időben és helyen rakjuk meg az ellen tüzeket és ássuk meg az árkokat. Amikor a személyt alávetjük ennek a sokk terápiának, valójában, egy kellemetlen érzést keltünk benne, magunkkal vagy egy adott helyzettel kapcsolatosan, oly igazságtalan módon, hogy önkéntelenül is aktiváljuk bennük az én védő mechanizmusaikat. S mindennek a dominószerű hatására az elszenvedett igazságtalanság megtorlása érdekében, a személy automatice felpumpálja magát olyan regeneratív energiával, mely úgy a probléma megoldó készségét, mint az önképét javítja és leállítja annak további degradálását.
    A tűz nem játék, ahogyan az emberek sem, ezért nagyon ügyelni kell vele. Annyi azonban biztos, hogy a tűz is menthet életeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése